Back to top

In de digitale portal Oorlogsbronnen Limburg worden alle bronnen over de Tweede Wereldoorlog in Limburg verzameld en online beschikbaar gemaakt. Het project start in september 2019 en is een samenwerking tussen het Regionaal Historisch Centrum Limburg en Netwerk Oorlogsbronnen.

In Uitvoering

Website oorlogsbronnenlimburg.nl online

11-09-2019

De website oorlogbronnenlimburg.nl is live! Hier kun je alvast een paar oorlogsbronnen met toelichting bekijken. 

Start
28-08-2019

75 jaar na de bevrijding van Maastricht start het project dat alle Limburgse WO2-bronnen bij elkaar brengt en doorzoekbaar maakt in één portal.

Na Gelderse Oorlogsbronnen begint Netwerk Oorlogsbronnen in samenwerking met het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL) de tweede provinciale portal. Het project Oorlogsbronnen Limburg heeft als doel zoveel mogelijk Limburgse WO2-bronnen te verzamelen en online beschikbaar te maken voor het publiek.

Bronnen uit de collecties van Limburgse archieven en erfgoedorganisaties worden centraal verzameld door NOB, dat vervolgens alle gegevens betreffende Limburg en Limburgers in de Tweede Wereldoorlog beschikbaar stelt ten behoeve van de portal Oorlogsbronnen Limburg. Door te putten uit de portal van Netwerk Oorlogsbronnen, worden ook relevante bronnen uit niet-Limburgse collecties onderdeel van de provinciale portal. NOB zorgt, naast de selectie van digitale Limburgse WO2-bronnen, ook voor de zoek- en filterfunctionaliteit. De Limburgse NOB-partner RHCL verzorgt de vormgeving, relevant nieuws, aanvullende informatie over specifieke onderwerpen en interactiviteit met het publiek.

 

In het kader van de aftrap van Oorlogsbronnen Limburg wordt er op 14 september 2019 een bijeenkomst gehouden in het Regionaal Historisch Centrum Limburg. Wil je hierbij aanwezig zijn? Lees hieronder meer over de aftrap.

75 jaar na de bevrijding van Maastricht start het project dat alle Limburgse WO2-bronnen bij elkaar brengt en doorzoekbaar maakt in één portal.